fredag, mars 04, 2005

Om ledan vid dagsdebatten

Igår deltog jag i en debatt på en tidnings hemsida - där läsarna får möjlighet att skriva in sina kommentarer under en nyhet. Efter en rätt kort tids debatterande i en dagsaktuell fråga - en LO-rapport om ökade löneklyftor bland offentligt anställda - kör argumenten in i återvändsgränder.

Hur man än bemödar sig om att hålla sig öppen och lyhörd och oförutsägbar, så ligger entropin nära. Jag och mina debattkollegor har obönhörligen fastnat i de gängse skyttegravarna. I det här fallet de härliga arketyperna om den late offentliganställde och den girige storföretagaren. Energin i debatten dör och från att ha varit en energikick blir fortsatt debatterande bara själsdödande. Någon som känner igen sig?

Jag kommer att publicera alternativ till dagsdebatten på denhär bloggen. Grejer som finns bortom den och i "hemliga" fickor i den. En hel del poesi blir det!

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

"Hur man än bemödar sig om att hålla sig öppen och lyhörd och oförutsägbar, så ligger entropin nära. "

Vad menar du med entropi egentligen? Är det termodynamik eller informationsteori du tänker på? Om du tänker på något i stil med "osäkerhet i informationen" så blir väl den snarast större när man försöker hålla sig öppen och lyhörd?

4:09 em  
Anonymous Anonym said...

Looking for information and found it at this great site... Ford falcon au body kits 1992 lamborghini oregon bextra side effects Stop smoking clinic jacksonville florida auto rentals in reykjavik Email exchange software undelete tennessee state sales tax

3:50 em  

Skicka en kommentar

<< Home