onsdag, augusti 09, 2006

Horisonts Malmbergnummer ute

I veckan kom Horisonts temanummer om Bertil Malmberg ut (jag ansvarar för Malmbergtemat). Texter av Oskar Lidåker, Roberth Ericsson, Anders Mortensen, Åsa Wallner, Bertil Malmberg, Eric Pauli Fylkeson. Intervju med Carl-Henning Wijkmark om Malmberg. Mer info på hos Martin Bergqvist på Sakernas tillstånd.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

tänkte bara säga att Anders Mortensen förmodligen är den skickligaste litteraturlärare jag haft. Han fick mig att upptäcka Jorge Luis Borges bland annat...

3:02 em  
Blogger Peter Björkman said...

Mortensen är också bland de hjälpsammaste skribenter jag mött (han har ju mångårigt redaktörskap bakom sig i och för sig). Borges har jag läst några dikter av, men jag har inte upptäckt honom. Vad är Borges största förtjänst anser du?

3:19 em  
Anonymous Anonym said...

Borges? Allt!!!! Allvarligt talat: att han tar stora klumpar av världslitteraturen (eller filosofin eller religionen eller något annat från mänsklighetens intellektuella arv) och komprimerar dem till stenhårda vassa diamanter. Mannen har inte skrivit en enda roman. Dessutom måste man gilla författare som gillar Stevenson, Chesterton och ett antal andra jättebra författarskap (det finns en massa spännande (lika spännnade som galna) teorier i hans verk -- bland annat den om att läsa verk som om de var skrivna av någon helt annan författare eller i en helt annan tid så att ett 1900-talsverk kan finnas med i listan över verk som påverkat ett författarskap under medeltiden osv.

6:42 em  
Blogger Peter Björkman said...

Verkar lovande!

11:57 fm  
Anonymous Anonym said...

This is very interesting site... winter womens coats jacqueline ferrar coat Cheap duster coats

6:45 em  

Skicka en kommentar

<< Home