onsdag, januari 25, 2006

Privata små notiser

Har inte så mycket tyckanden att komma med för tillfället. Det känns som att det riskerar bli träliga upprepningar. Några privata notiser bara. Köpt en CD med Lapp-Lisas bästa - men tycker bättre om henne på vinyl. Verkar som Frälsningsarmén gjort ett urval som inte passar mig. Låten med den underbara refrängen "Lapplands snö / Lapplands snö och fjäll / Lapplands snöfjäll" saknas t.ex.. Någon som vet vad den heter?

På fredag är det åminnelsen av förintelsen och skoleleverna på de två gymnasieskolorna i Vadstena skall se Renzo Aneröds dokumentärfilm Under en blågul himmel(2004), om subkulturer i Göteborg (nazister, hiphopare, anarkafeminister mm). En stark film som dras ner lite av för mycket grabbiga flin och illröd agitprop. Men ett redigt diskussionsunderlag att bita i är filmen. Med kommer också en hiphopare från Gbg som medverkar i filmen - som finns på plats efter visningen för att just diskutera filmen och svara på frågor.

Annars. Lofthouse&Park säljer minst 12 ex. till Österbottniska bibliotek av nya samlingen, Att avnjuta dagsträden. Bibliotekstjänst meddelade att de köper in 14 ex. för de svenska bibliotekens räkning. Det är inget uselt resultat för att vara diktsamling.... En och annan ströbeställning lär komma in direkt från biblioteken också.