måndag, april 18, 2005

Pernilla Karlsson om Östermalm

En riktigt rolig text med verklig spänst står att läsa på www.pernillakarlsson.blogspot.com. Här skriver östermalmskan Pernilla Karlsson om mentaliteten i sin hemstadsdel. Jag skrattar hjärtligt som jag inte gjort på mycket länge... Stockholm är verkligen segregerat!

3 Comments:

Blogger Pernilla Karlsson said...

Ta en promenad nån gång och räkna stadsjeepar, det är helt sjukt! :-)
Det står i Mitt i Östermalm att "flest stadsjeepar stjäls på Östermalm"... ganska logiskt med tanke på att det lär ju vara flest stadsjeepar per kvadratmeter här i hela Sverige. :-)

9:08 fm  
Blogger Peter Björkman said...

Absolut. Jämtländska Strömsund och Västerbottniska Norsjö som ligger i topp vad gäller jeepförsäljning är ju kommuner med stora ytor.

Stockholm är kanske som ett Sverige i miniatyr... Inte bara på Skansen.Klassmässigt, mentalitetsmässigt osv. Spännande tanke. Vilken är motpolen till Östermalm anser du?

8:30 em  
Blogger Wille said...

Ostermalm personifierar i mangt och mycket den svenska mentaliteten: bry dig mer om din granne an om ditt eget liv.

Bland de mer valbestallda yttrar det sig i att man forsoker vara "former" och mala upp en vacker fasad som kanske inte alls speglar det liv man egentligen vill leva.
Hos de som har det samre yttrar det sig i den standigt narvarande "jantelagen" och avundsjukan.

En intressant parantes i sammanhanget ar att "Ostermalms-overklassen" i sjalva verket ar fattiga svennar i en jamforelse internationellt, i London t ex skulle de flesta pa sin hojd anses vara "ovre medelklass".

Men a andra sidan sa bryr sig inte folk i England om folk har £1000 eller £100 miljoner, mer an till den grad att alla kommer att fnysa at nagon som ar patetisk nog att bestalla in "helror" pa krogen: "det finns yrkesman som kan blanda drinkarna, varfor sitta och blaska sjalv?".

4:45 em  

Skicka en kommentar

<< Home