måndag, maj 23, 2005

Lars Ohly - Åsanissemarxist?

Skådespelaren Sven Wollter intervjuades i P1 idag, på sin fritidsbåt. Om Lars Ohlys kommunism sa han att den "skramlar som småmynt i Göran Perssons skitiga fickor". Sven Wollter talade sedan om Sovjet under 30- och 40-talen och förklarade Stalins oförätter med den gamla KPML(r)-sanningen att det var inbördeskrig och en massa brittiska och franska infiltratörer i Sovjet.

Det går ju aldrig för en medlem i Kommunistiska Partiet att helt förneka Stalin, eftersom Stalins viktiga roll för socialismen hör till partiets kanon som med acklamation röstas igenom på varje kongress.

Vad jag vet har Lars Ohly inte lovat någon lojalitet mot Stalin - han är hellre i sold hos Göran Persson - menar Wollter. En mesig Åsanissekommunist alltså?!

Läs mer om Åsanissemarxismen här.

3 Comments:

Blogger Peter Björkman said...

Nja. Stalin är ju Stålmannen med järnnäven som slog ner de ukrainska bönderna - ja likviderade dem.

Ohly kamperar ihop med gröna miljöpartister och godsägare på sörmländska landsbygden.

Åsa-Nisse?!

8:33 em  
Blogger Roger said...

Åsa-Nisse-marxister var en term som användes på CUF när de var en gnutta vänsterinriktade under 70-80-tal har jag för mig. Då handlade det om att de var ÅsaNisse typer helt enkelt. Bönder.

12:32 fm  
Blogger Klas Corbelius said...

Numera kanske uttrycket kan återanvändas på miljöpartiet som skrivit om sitt partiprogram och bland annat skrivit in att företag som ska säljas eller läggas ner måste bjudas ut till försäljning till arbetarna på företaget. Man talar också om en decentraliserad och demokratisk ekonomi.

4:10 em  

Skicka en kommentar

<< Home